Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо

2022-11-25

/Files/photogallery/изображение_viber_2022-11-25_10-37-09-251.jpg

Щорічно в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам'ять жертв Голодоморів. Цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму відбувається під час повномасштабної війни Росії проти України. Знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Адже Росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам'ять всіх жертв.

В нашій школі учні і вчителі теж провели заходи приурочені 90-тим роковинам Голодомору 1932-1933 років. Учні початкових класів провели годину пам’яті під гаслом "Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо". Діти дізналися про ці трагічні сторінки історії нашої держави, провели хвилину мовчання. Учні 6-8 класів взяли участь в онлайн-заході " Горить свіча у пам'яті людській". Підсумком заходу стало вшанування жертв Голодомору хвилиною мовчання і запалення свічок пам'яті.

Шановні односельчани, запрошуємо приєднатися до акції "Запали свічку". Де б ви не були — вдома, чи ні, ввечері 26 листопада потрібно запалити вогник у вікні як вияв скорботи за загиблими та віри в перемогу українців найближчим часом. Де б ти не був, 26 листопада – запали свічку пам'яті!

Кiлькiсть переглядiв: 6